A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Over ons - Tangorrion

Team Tangorrion

Liz & Yannick

Liz en Yannick

LIZ & YANNICK Vanhove zijn de oprichters van Tangorrion. 

Ze leerden hun eerste pasjes Argentijnse Tango in 2001 en na een verblijf van 2 jaar in Buenos Aires, richtten ze in  januari 2010 Tangorrion op met als doel hun kennis van de authentieke Argentijnse Tango te delen.

In 2012 werden ze de Europese kampioenen Tango Salon, de vice-kampioenen Tango Escenario en finalisten van het wereldkampioenschap! Dit leidde de start in van hun internationale carrière. 

Als ze niet aan het werken zijn in Buenos Aires of niet aan het touren zijn in Europa of de US, gaat hun tijd naar het verder uitbouwen van hun school in België.

Meer informatie over hen kan je vinden op www.liz-yannick.com.

>Alberto Sendra & Fernanda Japas

In 1999 ontmoetten Alberto Sendra en Fernanda Japas elkaar voor de eerste keer en startten ze samen een carrière. Ze vandaag nog steeds één van de Argentijnse paren die het langst samen dansen.

In combinatie met een tangosalonstijl beïnvloed door de nieuwe dansstromen zonder de essentie van de gouden tango-tijd te verliezen, presenteerden ze hun kunst op de meest bekende plaatsen in het tango-circuit van Buenos Aires: Salon Canning (Parakultural), Club Independencia, Club Gricel, Sunderland , La Ideal, La Garufa, Glorias Argentinas en El Beso, onder anderen.

Ze hebben in 1999 - 2016 gedanst in de volgende theaters van Buenos Aires: Alvear, Astral, Coliseo, Cervantes, de Comedia en El Globo.

In 2013 richtten ze hun eigen tango-academie op in Buenos Aires, "ALFER Espacio de Arte", waar ze groepslessen en privé tangolessen geven.

Ze zijn ook al lang gevestigde tango meesters in Escuela Argentina de Tango, Club La Independencia, Club Gricel, Obelisco Tango en Lo de Celia Tango Club.

Tijdens hun carrière hebben ze duizenden studenten van alle niveaus les gegeven, van beginners tot professionals.

Ze hebben deelgenomen aan het wereldkampioenschap tango-festival van Buenos Aires als leraren, rechters en opzichters (de laatste keer in augustus 2016).

Naast hun werk in Buenos Aires zijn ze begonnen aan een succesvolle carrière in:

Brazilië en Uruguay (2009, 2010 en 2011)

Uitgenodigd als gastdocenten en artiesten op het Campo Grande Tango Festival, 26 ° Winterfestival in Guimaraes, VI Festival op Matto Grosso en III Tango Festival de Uruguay.

Azië (2013)

Uitgenodigd als gastdocenten en artiesten in Bangkok en als hoofdpaar op het Saigon Tango Festival in Ho Chi Min City (Vietnam)

Europa (2012, 2013, 2014, 2017 en 2018)

Drie jaar achtereen uitgenodigd op het Tango Argentino-festival in Bonifacio en op het MiTango-festival in Milaan, meermaals uitgenodigd als gastdocenten en artiesten in Frankrijk (Parijs, Toulouse, Sable D'olonne, Montpellier en St. Giron), Italië (Turijn, Milaan), België, Spanje, Nederland (meerdere locaties)

Canada (2014, 2015, 2016, 2017 en 2018)

Uitgenodigd als gastdocenten en uitvoerders in Calgary, Winnipeg en Edmonton, en gaf twee keer per jaar workshops en lessen over een periode van 3 maanden elke keer.

Alberto en Fernanda hebben ook gedanst onder begeleiding van Color Tango Orchestra, Buenos Aires Philharmonic, Roberto Siri 'sexteto, Los Herederos del Compás, Erica Di Salvo Orchestra, Silvando Orchestra, Cuarteto Cavernet.

 

Onze Nederlandstalige leraar Tim Dany:
'Vanaf mijn middelbaar volgde ik Folkdansen en al snel gaf ik les in 't EV te Belsele. Later toen ik Geografie studeerde aan de UGent gaf ik Salsa lessen.

Begin mijn twintiger jaren leerde ik Lieske en Yannick kennen bij wie ik eindelijk al mijn danspassie kon kanaliseren via het mysterieuze Argentijnse dansvirus - Tango genaamd. Na vele lessen in Buenos Aires, en talloze maestros later begon ik les te geven in Nosotros tango Brussel.
Het is voor mij fantastisch om nu bij Tangorrion les te geven op vrijdag, het voelt als een beetje thuiskomen.'

Tim Dany over Argentijnse Tango:
'Ik zocht en zoek vooral het improvisatie-karakter van de dans, het onzekere, hetgeen dat je allermeest het huidig moment kan doen beleven, en jezelf maximaal uitdaagt als onderdeel van een koppel-zaal-universum: vergelijkbaar als een diepgaand gesprek waar interessante elementen blijven opduiken, als een fundamentele meditatie die je wegslingert in het heelal, als een liefdevolle blik van een geliefde die eeuwig duurt... '

Tim Dany en Maestra's:
Ik werkte en werk met vele grote danseressen, zoals Nadia Cronidu (Athene), Ezgi Er (Izmir), Eugenia Ramirez Miori ( Brussel - Buenos Aires), ...
Momenteel geef ik les met Nevena, een super talent uit Brussel - Bulgarije.

Lessen op vrijdag met Tim:
Beginners            vanaf vrijdag 26 apr     19u00 - 20u15 
Halfgev/Gevord   vanaf vrijdag 26 apr     20u15 - 21u30