A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Over ons - Tangorrion

Team Tangorrion

Liz & Yannick

Liz en Yannick

LIZ & YANNICK Vanhove zijn de oprichters van Tangorrion. 

Ze leerden hun eerste pasjes Argentijnse Tango in 2001 en na een verblijf van 2 jaar in Buenos Aires, richtten ze in  januari 2010 Tangorrion op met als doel hun kennis van de authentieke Argentijnse Tango te delen.

In 2012 werden ze de Europese kampioenen Tango Salon, de vice-kampioenen Tango Escenario en finalisten van het wereldkampioenschap! Dit leidde de start in van hun internationale carrière. 

Als ze niet aan het werken zijn in Buenos Aires of niet aan het touren zijn in Europa of de US, gaat hun tijd naar het verder uitbouwen van hun school in België.

Meer informatie over hen kan je vinden op www.liz-yannick.com.

 

Niko y Belén

We dansen professioneel samen en wonen in Santiago, Chili. De voorbije jaren hadden we in Chili toegang tot geweldige leraren van over de hele wereld. Daarnaast werd Buenos Aires onze tweede thuis waar we ons nog verder konden ontplooien in de Argentijnse Tango.

In Chili, Uruguay, de VS, Mexico en Buenos Aires hebben we lessen en workshops gegeven, Tango-shows geleid en voorstellingen tijdens Milonga's verzorgd.

Sinds 2012 heeft Niko gewerkt als DJ, en we hebben samen de milonga "Tipica de Victor" gecreëerd, om Marathons, Festivals en Milonga's te coördineren en de Chileense Tango-gemeenschap te verbeteren.

Op January 2017 verhuisden we naar Buenos Aires om samen met Jonathan Spitel te werken in de Contemporary Company of Latino-american Dances met Sonia Vasquez en Lazos de Tango. Na de voorstellingen die we in alle klassieke milonga's van Buenos Aires hebben gemaakt, namen we deel aan de Cruxe Tango van Vanessa Villalba en Facundo Piñero, Mistica Tanguera en Tango Esencia van Francisco Forquera.

In 2018 speelden we "Te Amo Tango" in première, met de productie van Tango Chile voor 4 maanden, met 6 muzikanten en 12 dansers op het podium.

Met veel erkenning van onze collega's hebben we 3 Chileense kampioenschappen en 1 internationaal kampioenschap gewonnen.

We blijven ons steeds verder bijscholen om ons steeds verder te ontplooien.

We kijken er naar uit de lessen te verzorgen bij Tangorrion het komende seizoen dat start 22 april 2019!

We willen ook Liz en Yannick bedanken om ons voor te stellen aan Tangorrion

We geven les bij Tangorrion tijdens het seizoen april-juni 2019.

 

Onze Nederlandstalige leraar Tim Dany:
'Vanaf mijn middelbaar volgde ik Folkdansen en al snel gaf ik les in 't EV te Belsele. Later toen ik Geografie studeerde aan de UGent gaf ik Salsa lessen.

Begin mijn twintiger jaren leerde ik Lieske en Yannick kennen bij wie ik eindelijk al mijn danspassie kon kanaliseren via het mysterieuze Argentijnse dansvirus - Tango genaamd. Na vele lessen in Buenos Aires, en talloze maestros later begon ik les te geven in Nosotros tango Brussel.
Het is voor mij fantastisch om nu bij Tangorrion les te geven op vrijdag, het voelt als een beetje thuiskomen.'

Tim Dany over Argentijnse Tango:
'Ik zocht en zoek vooral het improvisatie-karakter van de dans, het onzekere, hetgeen dat je allermeest het huidig moment kan doen beleven, en jezelf maximaal uitdaagt als onderdeel van een koppel-zaal-universum: vergelijkbaar als een diepgaand gesprek waar interessante elementen blijven opduiken, als een fundamentele meditatie die je wegslingert in het heelal, als een liefdevolle blik van een geliefde die eeuwig duurt... '

Tim Dany en Maestra's:
Ik werkte en werk met vele grote danseressen, zoals Nadia Cronidu (Athene), Ezgi Er (Izmir), Eugenia Ramirez Miori ( Brussel - Buenos Aires), ...
Momenteel geef ik les met Nevena, een super talent uit Brussel - Bulgarije.

Lessen op vrijdag met Tim:
Beginners            vanaf vrijdag 26 apr     19u00 - 20u15 
Halfgev/Gevord   vanaf vrijdag 26 apr     20u15 - 21u30